(*) Project algemene vakken: dit project omvat de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, Nederlands, wiskunde en natuurwetenschappen
Vanuit de tweede graad kan men in het GTI in de derde graad aansluiten op de opleiding
Er zijn echter ook nog andere aansluitmogelijkheden buiten het GTI o.a.:
Leerlingen die deze studierichting willen volgen:
In de tweede graad BASISMECHANICA leren de leerlingen basisvaardigheden aan uit de verschillende disciplines van de mechanica en krijgen een beperkte kennismaking met de elektriciteit. Veel aandacht gaat naar de techniek van draaien, frezen en bankwerk, maar ook lassen en automechanica komen aan bod. Het GTI heeft immers gekozen voor de clusters mechanische constructies en auto.
De leerlingen worden zowel theoretisch als praktisch gevormd in deze verschillende deelaspecten van de mechanica. Er is ook bijzondere aandacht voor het technisch tekenen als communicatiemiddel. Vanaf deze brede vorming kan een keuze gemaakt worden voor een gespecialiseerde opleiding in de derde graad. De meest voor de hand liggende keuzes zijn werktuigmachines, lassen-constructie en auto.
Deze studierichting is een beroepsopleiding met klemtoon op een degelijke praktische vorming. Daardoor wordt men opgeleid tot bekwame vakman of –vrouw. Hierin liggen de volgende accenten: